Grote medailletentoonstelling Geo Verbanck in Gent

Naar aanleiding van het XXXIVste FIDEM-congres richt de Stichting Geo Verbanck van 6 t.e.m. 30 september 2016 een overzichtstentoonstelling in van het volledige medaille-oeuvre van Geo Verbanck in de schitterende Kluizenzaal van de Bank van de Arbeid, Voldersstraat 1 te Gent. De Stichting Geo Verbanck dankt van ganser harte het sogent voor het ter beschikking stellen van deze tentoonstellingszaal en voor zijn medewerking om van deze tentoonstelling een succes te maken.
Alle medailles van Geo Verbanck, zelfs met varianten, en ook zijn noodmunten uit de Eerste Wereldoorlog en zijn ontwerpen uit 1937 voor Belgische munten zullen worden getoond. Daarbij mag u zich verwachten aan verschillende uitzonderlijke stukken, zoals nog nooit getoonde grote portretmedaillons en plaketten uit privé-collecties, reductiebankmodellen uit het Penningkabinet te Brussel en de prachtige zilveren wisselbeker Maurice Lippens uit 1926 van de Koninklijke Roeivereniging Club Gent, met ivoren plaketjes van Geo Verbanck. Alleen al dit unieke stuk zal de moeite waard zijn om de tentoonstelling te bezoeken!
Opening tentoonstelling: maandag 5 september 2016, 19.00 uur.
Openingsuren: ma-vr 8.30-12.30 en 13.30-16.30; za 11.00-18.00

Bij die gelegenheid geeft de Stichting Geo Verbanck de volledig herwerkte en uitgebreide catalogus van het numismatisch werk van Geo Verbanck uit, in kleur en met een integrale Engelse vertaling. De voorinteken- en tentoonstellingsprijs zal 15,00 euro bedragen, daarna 18,00 euro (excl. verzendingskosten). Het wordt een echte kunstcatalogus met stuk voor stuk nieuwe illustraties en boordevol interessante informatie.

 

 

 


 

 

 

verder op de website